Monday, April 2, 2012

Best Bershopping Di Sogo..

Sogo..sape je tak kenal..sebuah shopping complex yang sering dikunjungi warga kota..haha..ayat poyo di situ..semua orang tau kan, sogo ni memang sangat kerap buat sales..aku rasa setiap bulan pun ado..dan, setiap kali sales tu jugak, mesti macam2 promosi diorang buat..

bagi aku, bila diorang buat sales, barang yang menarik minat aku ialah bahagian barang2 rumah atau cadar2 tu..sebab bab pakaian tu, kureng sikit la..aku pun da jarang beli baju sekarang ni..kalau beli pun kat tempat2 lain macam jusco or nichi jek..sebab sogo nye baju pompuan mcm bnyk tuk zaman remaja jek..hee..

so, semalam, kitorang (mak, aku n eli) pergi la mengunjungi sogo..dengan hasrat untuk mencari cadar..cadar ape?..jeng3..kalau yang selalu masuk wall fb sogo tu, tau la kot..sampai smlm ade sales ni...refer pic. below.. 


kitorang mencari tak lama..dan staff sogo sangat lah membantu yang membuatkan kitorang rasa best je shopping kat sana..diorang layan baikkk punya, siap tolong mix n match barang2..yelah, ni tuk perhiasan dalam bilik nanti..wat majlis kat umah camtu la..ngan bilik2 sekali nak kene hias..huu..kalau nak tau, ni baru 1st time sogo wat sales tema ni..nice ha..!!

lagi satu kan, staff bahagian langsir tu, siap kenal lagi mak aku..regular customer la kate kan..haha..kelaka gile..semangat die tunjuk barang2 tu..memang tak sia2 soping kat sana..macam umah sendiri aku buat..

so, after pilih2 dan dapat barang, peegi lah bayar..oleh kerana kitorang beli barang perkahwinan tu, lebih RM300.00..maka, kitorang telah melayakkan diri tuk dapat percuma sesi mekap dan photoshoot ngan lancome..hoyehh..tau la aku kan..of corse la aku suke..lalu menadahkan muka sendiri tuk wat make over tu..plus, aku pakai baju kurung feveret lak..lagi la seswai nak bergamba2 kan..lalala..

jom tgk pic..malas nak cite dah :p

 ni sblm di mekap kan by lancome..dulu selalu la guna this product..tapi, aku tak sesuai la ngan mekap lancome..sebab skin aku jadi kering nnt..mak aku suka lah..

 after di mekap..nampak tak beza..macam tak sangat kan..gelap pun ade gak..

 siap2 untuk bergambar..

time bergamba ni, macam2 posing la photographer tu suh aku buat..senget sana, senget sini..dan tak lupa, senyum nampak gigi..hee


antara hasil gamba tu..sebenanye, yang die bagi free satu gamba je yang aku pilih untuk di print..tapiii, biasa lah pompuan...suke perasan..dan aku pun terpengaruh menambah lagi 80 ringgit tuk dapat softcopy semua gamba2 tu..dalam pikiran, nanti leh aku guna tuk wat kad hariraya ke kan..hahhaa..gilo..

tapi...






aku mekap sendiri lagi tantikkk..haha..perahsaaan..oohh ye..aku pegi sogo pakai baju kurung sebab sebelum tu pegi 2 kenduri kahwen..kalau tak, memang tak dapat laa nak shoping pakai baju kurung kan..

dannn, aku sangat suka tudung ni....orang panggil tudung norjuma..tetibe..hee

ok la y'all buhbye..mmmuahhhss..

2 comments:

AisYah said...

aku pun suka tudung tu sbb dia bawal..

shiela said...

kan...simple..