Thursday, November 28, 2013

sedekah ke..

semalam aku tanye en.husband nak beli camera tu kan...sekali die tak bagi pulak..huhu..die kate duit tu buat sedekah kat tahfiz ke ape lagi berkat..hmm..

yelah..masalahnye skrg camera tu kite xde..nak beli..die macam sesuatu keperluan untuk memori aku..huuhuu..kalau semua duit kita bg kat sedekah, kite nak makan ape..ni pun aku guna semua duit aku...tak mintak pun duit suami..sebab aku tau die beli macam2 tuk nina..keperluan harian..ngan belikan vitamin tuk aku (kene sebut ni)..hee

jadi, duit aku je la tuk aku beli macam2 yang aku suka..tak lupa jugak bayar zakat bulan2 n bagi kat mak..pastu aku jugak beli barang tuk baby..kadang2 belanja husband makan or beli makanan tuk makan kat umah ramai2..tu pun kira beramal ape..tak semestinya nak bagi kat org lain je..aku rasa menggembirakan family sendiri dulu lagi berkat drpd bg duit kat org luar sampai family sendiri pun cukup2 makan n tak happy..kan..

sedeynyeee..


1 comment:

Anonymous said...

buat kerana Allah...jgn mention apa kita infaqkan...i know how sincere u can be