Monday, November 25, 2013

baby list for travel..

lagi 2 minggu aku and family nak gi travel..cehh..mcm jauh sgt kan..gi bandung je pun..aku penah gi dulu..tapi kali ni mcm lagi best sebab nak gi ngan husban and baby mummy [cam bes je pggil dak ucuk tu baby mummy :p]..

persoalannye..aku tak tau nak expect ape kalau travel with baby ni..mcm mana nak naik kapal terbang tu..camne kalau die berak masa on the way dari JB ke airport KL tu..what to bring..takut die kepenatan and mengamuk sepanjang kat sana..well, tau2 je lah kan..kalau dah pegi bandung tu..off coz la aktiviti membeli belah yang paling heaven..dan kalau beshoping..mane tak penatnye..hahahahha..

being me, i'm quite excited with this holiday plan..kali ni pegi ngan family belah husban..adik badik die..n staff opis ayah die..kite family day kompeni la ni..kitorg menumpang je..mcm biasa lah :p..tapi ape ade hal kan..janji jalan..

takut la anina nnt..aritu gi KL pun serba tak kene..mayb sebab penat..hopefully ok lah die ek..

so, ape keperluan nina yang aku nak kene bawak..

  • buggy
  • pampers (3hari 2 mlm)
  • baju tido (4 pasang)
  • baju jalan (6 Pasang) 
  • nestum 
  • susu tepung tuk bancuh ngan nestum
  • pinggan ngan sudu mkn
  • botol air die (tuk minum air kosong)
  • mainan supaya die x bosan
  • selimut
  • bantal kepala (2 biji..satu kecik satu panjang)
  • sweater 
  • nursing cover ( tuk nenen die public)
  • plastik tuk letak pampers kotor)
  • plastik tuk letak baju kotor
  • tuala
  • kasut
  • stokin
  • botol susu (emergency)
  • beg nursery (untuk bawak naik atas plane)
  • beg baju die
  • toiletteries
  • passport anina


so far ni je aku ingat..did i missing something?..ape lagi nak kene bawak ni..selalu kan aku travel blk kl main sumbat je dalam kereta..senang..tapi kali ni naik bas n plane..so mcm banyakkk gile barang nak bawak..neves attack..!!!!


nina semalam..with her new buggy and 1st shoe..hihi..xleh jalan lagi budak ni..


dah nak masuk 8 bulan anina mummy ni..dah pandai menjerit2..dah pandai naik walker pastu ikut mummy n ayah gi mana dalam umah..dah pandai nangis bile kite nak amik barang kat tangan die..bnyk agi la perangai die..hahaha..windu lah,..


k bai..

No comments: