Sunday, May 22, 2016

Love comes softly

Hi..rasa nak berblogging pulak malam2 ni...tengah hujan lebat..semua dah tido..aku pun baru je lepas buat power pumping..huu..tau tak pumping 1 jam baru dapat 3 oz..aduihh..tapi demi Arrayyan..ku mesti berjuang habis habisan..huh

Eh sebenarnya nak cerita hal lain..by the way, tajuk cerita ni aku amik dari cerita love comes softly..suka cerita tu. Die tentang sorang perempuan ni kematian suami..lepas tu terpaksa menumpang dengan sorg duda ade anak ni..hidup dorang pun susah..tapi demi kelangsungan hidup..si duda ni pun kahwin la dengan balu ni..dorg tak bercinta pun. Tapi lelaki ni baik dan bertanggung jawab. Lama kelamaan die pun jatuh cinta dengan suami die..hihi..watak pempuan tu dilakonkan katerine heigl..betul ke ejaan tu..lantak..

Ape aku nak ceritakan sebenarnye ni..haha..hilang punca pulak..tadi banyak nau idea nak blog. Ni dah blank..eee..

Nak cita pasal pagi tadi lah..macam cerita kelakar pun ade.

Tau tak pagi tadi gaduh mulut ngan en.husband..agak bengang gak la..aku rasa aku belum tunjuk gangster sangat ngan die..so pagi tadi pasal basuh pinggan...eee..ko tau..laki aku ni peliks..die ni super rajin bab bab mengemas..aku pulak agak layback..takde la tak mengemas langsung..tapi kalau dah tujuan hidup tu asik nak berkemas je..apehal kan..haha..tak boleh ke rilek2 kemas slow2..amik time..jangan kelam kabut nak keja masa sangat...ni tak die kalau boleh nak buat semua bagi settle sebelum tghari sbb rutin die tgahari die tdo kejap..die nak keja time tido tu..haha..die tak cakap tapi aku tau target die nak tdo..haha.. memang geram..

tadi die bebel sebab tengok pinggan mangkuk dalam sink banyak..sedangkan time tu aku nak memasak untuk sakinah..breakfast je pun..aku nak buat pancake..pastu dengan nak tgk resepi lagi..mesti lah macam terkial2..haha...ok my bad..tapi tu la time bestnye..sebab rayyan baru tido..kina lak baru jaga..mil pulak keluar ke pasar dengan kak rahmah..so best time nak try skill masak..aku suka tengok anak2 aku makan aku masak..sebab tu nak buat jugak..

Then my husban sebok pulak..cakap makan je la ape ade..tgk ni pinggan x basuh..dengan muka bebel die tu..eee..haha..aku kan ape lagi..menyinga la..baru nak feel2 jadi mak2 masakkan anak..di marah pulak..nak kemas tu nnt lah bile semua dah settle..tak boleh ke..geram derr..mmg aku ngamuk tadi...so dua2 bertekak..haha..mencik..last2 semua tu die yang basoh..aku cakap tak yah lah buat kalau nak bebel2 cmtu..eee..

So tak lama tu mak mentua aku balik..haha..ni part lawak..mungkin die rasa semacam je ke ape..die pun tanye.."gaduh ke"..aku nak tergelak..hihi..memang tepatt sekali..aku pun jawab la "dikmi tu mak...bla bla bla.." ..pada masa yang sama..my husband pun cakap "shila tu mak..bla bla bla..."..haha..mak mentua aku diam kan aje..korang tak rasa macam budak2 begaduh tak...haha..

Pastu kitorang pun macam biasa balik...fuhh seb baik my husban tak merajuk sebab aku marah die..takut gak aku kang die mogok duk lam.bilik je tido..haha..pernah ko die buat camtu..

Tapi my husband is the best...malam ni belanja makan cheese nan..walopun dah bnyk kali aku cakap nak makan..tapi baru nak bawak..takpelah janji ado..sejak aku duduk JB ni..memang jaranng sangat makan kat luar..selalu beli bawak balik rumah je..makan kat mamak lagi lah jarang..memang beza betul dari stail aku kat KL..huhu..kadang2 rindu zaman tu...selalu jalan2 cari makan..kat sini tak tau nak makan ape yang best..haishh..

Hmm dari cerita aku ni ape yang link dengan tajuk eh..haha..ok lah..aku rasa makin sayang ngan my husband..die kan bestt..walopun tak romantik..tak loving..suka bebel2..tak suka belanja makan..tapi kan die kan sangat memahami..kerja2 rumah rajin die buat..sekarang gosok baju pun die buat sendiri sbb die kata kesian kat awak (dengan nada perli sbnarnya..haha)..tak kesah la..janji settle..keje aku jaga budak2 je..tu pun selalu die kene handle sakinah sebab ini budak sangat mengada kat ayah die..hmm

Tadi pun masa aku power pumping..die temankan..sambil tengok tv..and tolong dokongkan rayyan kejap sebab die terbangun tdo dan menangis..i tell you power pumping is not easy kalau takde partner ni..yelah die kene 1jam..pastu kang tengah2 pump tu budak nangis dah terbantut kan..haishh..tapi tu lah..en husband mmg bg full support aku bf ni..belikan suppliment bagai...sangat2 berterima kasih kat die..semoga Allah bagi pahala yang besar kat die kan...

Eh ok lah..aku nak off..si rayyan ni dah gerak2..huhu..ini budak die macam tau aku buat keje lain..die suka aku ngadap die je time tdo tu..manja sungguh la haii..

Babai..gud nite..



No comments: