Tuesday, December 30, 2014

cerita family sakinah..?

assalamualaikum..

blog ni semakin dilupakan oleh tuannya..sian die kan..meh la kita cite sket perkembangan terbaru my not sooo little kina...semakin besar die..semakin macam2..semakin comel buat mak (panggilan kina kat aku sekarang) rasa nak gigit2..haha

here we go..

kina sekarang ni dah nak masuh 1tahun 9bulan..yer tak lama je lagi nak 2 tahun..ape die dah pandai sekarang yer..

pandai main gelongsor..panjat2 kerusi..makin dilarang makin galak memanjat..buat ayah heart attack sbb die suka tarik perhatian ayah die bile panjat kerusi die panjat tempat arm rest tu and duduk hujung-hujung macam nak lompat..tapi die tak lompat..saje jek..haha

mula pandai sebut perkataan2..kalau tanye mak gi mana..die jawab work..tapi masalahnye kalau tanye atok, tok ma, tanya diri sendiri jugak gi mana..die jawab pegi work..geram jek..lg die pandai sebut 2 perkataan sekali gus..maksudnya die tau la bile nak guna pekataan tu..contoh..die nak suh ayah die angkat...die ckp..ayah, angkat..how to resist that..?

makan pun banyak..tapi kalau makan nasi kureng sket..payah nak suap nasi. kalo makan biskut ke kuih ke laju je..pastu kan suka tengok die makan pedas..nnt die ckp..adann adann (pedas bahasa die) pastu makan minum makan minum smbil tarik2 napas kat mulut tu..tp pelik..die mcm suka je makan pedas..ikut mak ehh inaaa...hiks

ohh btw, kina still breasfeeding..so time aku ade, die mmg akan nyek nyek je la..sikit sikit nak nyek..clinging sangat..time tdo pn mulut kat nyek..wuuu..(nyek=tetek)..aku tak boleh wat ape sgt..kalo gi dapo pn die sibuk ikut pastu ngade2..ade2 je..

pastu kina ni..walaupun die dah pandai jalan..die jalan lajuuu..pastu suka sgt langgar2 bende..pastu jatuh...huhu..ni aku tak leh bla..mcm aku je..clumsy..

pastu kina pandai nak tolong aku..aku pun amik kesempatan lah arah die tu ini..haha..contoh..kalau aku lipat kain..nanti aku suruh die bawak kain yang dah lipat tu masuk bilik..aku perhatiii je die..and ikut die jugak la..nak tengok mana die letak...hihi..kadang2 jatuh2 kain baju tu..tapi takpe..saje je aku nak ajar die pandai wat kije..

lagi..ooo..die kalau dengar lagu2..mula ambik kompang nak begendang..suka betul..kat umah tu ade kompang sepupu die..pastu tok ma die lak belikan gendang kecik tuk die..so aku ngan die la berkompang gendang bagai kalau dengar lagu..pastu die sebut na na na na...nyanyi lagu ya hanana..

last week aku ade belikan die gelongsor..tapi sian die main sorang2..suka sorang2..last2 aku yang kene main ngan die..ngan aku2 sekali naik gelongsor ni..nasib baik max. weight 50kg..mmg la aku exceed by 9kg kan..agagaga..tapi demi kina..aku naik je..sian die..

kina with new gelongsor..

ape lagi ek nak cite..hmm...its all about kina sekarang ni..jadi blog ni pun da kureng cite pasal aku..hee..eh yeke..

aku nak je update hari2 macam dulu..tapiii..tak tau nak cite ape sangat..pasal kina pun xde..

eh aku nak cite something yang aku rasa kelakar pasal en.suami...hahaha

haritu kan aku wat la terapi muka kat rumah..alaa pakai masker, pastu rileks2 sambil baring2 kat sofa dan bukak radio light and easy..time tu helmy mundar mandir buat keje lam umah...haha..die mmg gitu, tak reti duk diam..super rajin i must say..pastu die tengok aku terus die cakap.."kalau baring tu terus mati camne..mati smbil dengar lagu"..i was like..omgee...dalam hati aku cakap..eeee, xleh tgk org sinang..haha..terus insaf bukak chanel mimbar pencetus ummah..

dulu2 mmg aku suka wat cmtu..masa belum kawen la..treatment muka kat umah, scrub, masker, watever tu la..pastu santai2 kat bawah..dgr lagu baring2..tapi sekarang dah tak buat..xdok masa sgt..tu hari tu aku wat balik..sbb time tu kina tdo awal..tapiii..."rolling my eyes"..

eh ok la..tu je citer keluarga sakinah pada hari ini..ntah ape2 je kan..daaa

kina bam bam...

No comments: