Monday, December 17, 2012

Aktiviti Weekend

Assalamualaikum..and gud morning semuaaa...!!!

Hari ni aku datang opis lambat..dah pulak tu, agak pissed off ngan sapid sebab die takmo angkat barang die yang berat tu dari kereta aku..huhu..tension nyee..takkan aku nak angkat gak..dah la semua mende nak kene wat sendiri + sorang2..

pastu sebenarnye pagi ni nak singgah kedai tayar kereta kejap, sebab tayar kereta tu pancit sejak jumaat lepas..tension ngan kereta jugak ni..tapi oleh kerana aku balik JB jumaat malam lepas..maka aku biarkan je dulu kereta tersadai kat tempat parking TBS tu..sebab aku naik bas, dan park je kereta kat parking, RM3 sehari je..ok gak rate parking kat TBS tu kan..

so, semalam, sampai je dari JB baru aku godek2 kereta aku..nasib baik dipermudahkan..ade 2 orang yang tolong di kala aku tengah bongkok2 nak pasang jack ngan longgarkan screw tu..tapi bekerja jugak la aku malam tadi, sebab barang2 sapid berselerak dlm bonet tu..aku nak kene kemaskan dulu..sbb nak kuakan taya spare..mencik sangat...

eh, aku upload gamba lain, tapi cite lain..hehe..layan kan aje..

sebenarnye saje nak show off gamba aku pergi Taman Merdeka..haha..alaaa, jalan2 ke taman je pun..tapi aku suke sangat gamba2 ni sebab aku nampak kuwusss...ngeee..

kejadian adelah hari sabtu lepas..aku telah merengek2 kat hasben nak pegi jalan2..sebab die jenis suka duk umah..payah gile nak ajak keluar..huu..

aku cakap je nak pegi jalan2 tapi tak tau nak gi mana..tapi aku taknak shopping mall..jadi encik hasben bawak gi sini je..tapi macam bersyarat je..sebab lepas tu aku kene ikut die gi surau dengar kuliah..ape pun aku turutkan sebab nak gi jalan nye pasal..walopun pastu aku penat gile kaki..ade pun tempat nak jalan2..kalo tak asik gi kg. majidee jek..huuu..tapi kg. majidee mmg bes pun..haha..ayat amek ati :p

kitorang pegi jalan2 kat Taman merdeka ni..cantik jugak taman die..siap ade swimming pool budak2..pastu ade menara tinjau..hee..so, jom layan gambo..gambo diambik oleh en hasben..time ni aku wish eli ade..sebab eli lagi pandai amek gamba2 aku..haha..hasben aku mcm xde seni jek :p..jgn marah aaaa...

ni atas menara..aku suke gambo ni sebab nampak kuwus

atas menara ada jambatan gantung

oleh kerana camera phone jek..maka mutu adelah kureng sket..tapi suke gamba ni..atas rumput..hasben aku sabo jek bile aku suh amek2 gamba ni..hahaha..nasib la dapat bini gediks :p


before going home..aku sebenanye nak suh hasben aku amek angle dari tepi..tapi yg ni tak cukup tepi..takpe lahh..nampak gak peyut..I am now 6 month..lagi 3 bulan tuuu...takutt

bln ni adelah 1st yer anniversary kitorg bertemu laa..bukan anniversary kawen..eh, actual 1st date tu 25/12/11...hehe..tau tak, aritu scan 4D baby tau..pastu kan, aku rasa dagu baby tu ade mcm helmy laa..tapi bab hidung tu aku tak tau lg..kalo ikut hidung aku kan best...hahaha..

ok lah..tu je kot..tadi sebenanye aku type entry kul 9 lebeh..pastu ade meeting lak..smbung time lunch hour..terus aku mcm blank tak tau nak cite ape..hmm..


have nice dayzz...!!


1 comment:

Daeng on duty said...

Assalam, jemput tengok-tengok long sleeve maxidress dan jubah cotton/denim sleeveless with inner di blog saya. sesuai dipakai untuk ke pejabat, kuliah, kelas atau jalan2

--> http://hiasanterindahstore.blogspot.com/

TQ ye