Monday, March 25, 2013

hari sabtu...Dating di Dataran Merdeka...?

minggu ni, en.hasben balik lagi..yeyy..!!..time ni la nak ngengada kan kan kan...tp jangan harap sangat sebab mr. hasben ni agak suka buli aku...haha..buli ke arah kebaikan la..so, redha je laaaa :p

so, hari sabtu tu banyak gak la agenda kitorang dah buat....antara agendanya ialah, bangun pagi2 lepas subuh, tak payah tido balik sebab mr. hasben suruh jalan kaki satu taman...hahaha...okeh, mende ni memang palingggg malas..sebab weekend la kan selalu nak tido lama sikit..tapi, kalau time en.hasben ade, die memang tak kasi sangat tido lepas subuh ni..paling lama die kasi time...sampai kul 8 ke, knkdg aku request die nak tido lama..hihi..boleh tak :p..

tapi sabtu lepas, on la aktiviti jalan kaki ni..sebab aku pun dah risau ni, bilenye baby nak keluar..orang kata suh banyak berjalan kan..so, jom la kite jalan..pastu main buaian kat padang dekat umah je..pastu aktiviti best, bekfes sama2 kat gerai...heh heh...pastu kemas2 umah sensama..dan paling best, en husban basuhkan lagi kereta aku..aku cakap, romantiknye dieee..sebab basuhkan kereta isteri...hahaha..super rajin laki aku ni weh, tak reti duk diam..aku lak yang pening..sebab kalau die rajin, aku pun nak kene follow jugak...huu

si samping itu, eceh..agenda seterusnya ialah kitorang nak pegi tengok konsert kat dataran merdeka..okeh, aktiviti ni memang belum pernah wat sama2 lagi, so, kira 1st time la..keluar berdua malam2..sebab nak nonton event/konsert..en. hasben memang agak excited malam tu..sebab die memang suka dengar qasidah2 ni..selalu die layan kat youtube je..tapi kali ni boleh tengok live..aku pun, since terjebak tgk kat youtube, terus cakap kat hasben, kalau die buat lagi, nak pegi lah..tengok2 sabtu lepas, ade lagi event ni..wahhh..mmg aku nak ajak la..tapi, sebelum aku ajak and bagitau die, en.hasben dah invite aku kat fb..hihi..mcm tau2 je kan..

join malam cinta rasul kat dataran merdeka..superbb..

nak pergi dataran merdeka di kala mlm sabtu di jalan tar tu kan, memang tak lah nak bawak kereta kan..so, kitorang just naik lrt je la..hihi..betul2 rasa macam tengah dating..suma bezanye, aku ni tengah sarat gile..so, jalan pun kene slow2..memang awal2 lagi aku dah bagi amaran kat mr.hasben supaya jalan slow..die tu bukan boleh, jalan nak lajuuu jek..mencik tau..aku siap cakap, "abang dapat pahala kalau tunggu saya jalan ni"..hahaha..psyco :p..tapi beberapa kali gak la aku panggil2 die bile die terlaju..hihi..aku rasa mesti die rimas sebab ko tau la kan, orang tengah excited nak pegi, pastu terpaksa jalan benti2..sebab tunggu bini..kahkahkah,...adan uke iaaa...

dalam LRT...masa ni pun kelaka..ade lah sorang bro tu, ngan anak isteri die..pakai pakaian yang mcm nak pegi event tu jugak kan..pakai kopiah ngan baju putih..so, hasben aku boleh tak, siap sengih2 excited kate, orang tu pun nak g dataran la tu..pastu die siap mcm nak tego org tu..aku kate, bia la die..abg wat biasa je la..hahaha..xleh blaa..ohh..hasben aku mmg siap plan nak pakai baju melayu putih ni pegi dataran tu..so, aku ajak pegi jalan klcc sebelum tu pun die xmo, nak jugak kelua lepas magrib sebab die nak pakai baju ni..kalau g klcc kan nak kene keluar awal..pastu xkan nak pakai baju melayu kan..layankan aje..terpaksa aku tangguhkan keinginan aku nak makan pop corn ngan pasta penne tonno...adeh


kitorang sampai dataran memang ngam2 time nak start..duduk kat atas padang..aku siap2 bawak lapik plastik sampah yang besar tu 2 keping...bes2..mmg rasa mcm dating wa ckp luuu..hee..aku siap beli tea ais, sebab aku nak makan ais..sambil tgk konsert..hihi..addicted ngan ais laa..xleh nak elak..


keadaan pentas dikala itu..aku rasa compare ngan yang kat stadium cheras tu, kali ni lagi ramai kot die nye ahli ghasidah tu..lagi gempak la dorang berghasidah...memang bes gile..sound system pun bagus..hasben aku siap rakam lagi dalam hp die dari awal program sampai habis..lama gile okeh..


muka budak excited tgk konsert..


program ni habis dalam nak dekat kul 12 la jugak..tau tak, dalam hati aku..doa2 supaya aku tak nak terkucil sangat..dah la duduk bersila kan..tau la, orang yang pegnan ujung2 ni kuat kelua masuk toilet..haha..nasib baik tak wat hal sgt..kalau tak, xtau la mane nak cari toilet kat tgh2 lautan manusia ni..aduhh..dan naik lrt adelah perfect choice sebab balik tu, terus naik lrt yang sgt dekat ngan dataran, dan terus pulang kerumah dengan aman..tak payah tempoh jem semua...

kesimpulan die, memang puas hati la tgk persembahan ni..audience semua pun ikut selawat semua...happening sangat...boleh la pergi lagi lain kali..mlm tu paling lewat kitorg tido kul 2pagi..hihi..tak penah2..tapiiiiiii, still aku kene bangun pagi jugak dihari ahad itu...sebab terpaksa..grrr..

ok lah, tu je pun nak cite..mcm bosan lak..ahh lantak laa..janji aku tulis entry blog..kalau tak, nanti xde cite lak blog aku ni kan...

sekian..di akhiri dengan muka tembam si penulis blog...daaaa


rupaku di hari ini..xcited pakai tudung baru yang color block..ngee







2 comments:

ELLY said...

hahaha...wehh ajaq tanyer "shiela pakai tudung malaysia ker?"....

shiela said...

haha..nape lak..x cantik ke..