Monday, March 12, 2012

The Best Lontong in Town...

haaa..mai pakat2 dekat kat blog saya mai..

hari ni, saya mau perkenalkan sejenis lagi makanan..nama die lontong..kawan2 tau ke lontong ni ape..hee..i bet, korang mesti tau kan kan kan..cuma korang mesti tak tau, atau ade yang tercari2 dekat mana tempat jual lontong yang sedap [untuk org yang malas nak masak sendiri la yer :p]...

oleh itu, adalah menjadi tanggungjawab sosial bagi saya untuk memperkenalkan lokasi jalan2 cari makan kita kali ini..heh heh..tetibe..

maaf la..gamba kurang qualiti dan tak nampak macam sedap ponn..sebab saya guna henpon cikai saya je yer..harap maklum

kali ini, saya mahu membawa anda menjelajah kampung baru pula..ecewahh..

yer, itu adalah kampungku ye kawan2..jadi, agak tau la sikit2 mane tempat yang boleh dicadangkan untuk pegi makan2..plus, kampung baru tu kan memang surgaa makanan..korang cakap je nak makan ape..insyaallah, kat kmpung baru mesti ade punye...

lokasi lontong kita kali ni adalah dekat pasar minggu [org2 kg baru panggil nama tu] ..die kat area belakang2 tu..selalu jual pagi2 lah..memang ramai orang datang..hot spot kott..haha..aku tau, memang tak membantu sangat direction aku ni..kui kui kui..

so, ni aku paste kan map sebenar guna google..huhu..die gerai biasa je..memang dah lama wujud kat situ..aku tanye mak aku sejak bila die niaga kat situ..mak aku kate ntah, 30 tahun kot..haha..maknenye, aku lom lahir lagi mmg dah ade la kot..dulu, arwah nenek pun suke gak mkn lontong ni..

tak reti nk lukis peta..huhu

pastu, kat gerai ni jugak ada jual kuih lopes yang sedap jugak..di masak dalam daun lagik..cara tradisional la maksud aku..haha..sila lah try ye y'all..ni kalau korang bosan2 hujung minggu tak tau nak breakfast kat mana, boleh la pegi sini..aku selalu je wat camtu..tapii bukan la every weekend ye..alamat matik laa berat naik nanti..hahaha..weekdays pun ade jugek..tapi, mmg aku x sempat la nak singgah sini..huu


contoh kuih lopes balut daun pisang (image google)

okeh la..itu saja entryku kali ini..so, jangan lupa singgah kampung saya yer..huahaha..



No comments: