Saturday, March 3, 2012

hummus..

hi all..

Tau tak, sebenarnye dah lamaaaa aku terasa nak makan hummus ni..aku tau pasal hummus ni pun sebab ada terbaca dalam blog peej kot..aku bukan lah penggemar arabian food..tapi oleh kerana nak merasa, aku pegi je la..lagipun, Mr.H adalah peminat makanan arab ni..asal nampak restoran arab je die teruja..haha..

So, tadi masa keluar ngan Mr.H, die ajak la nak try roti arab..masa kat JB ari tu aku dah try nasi arab ngan die jugak..kannn..tetibe aku jd minah arab..tau la muke cam arab kan..haha..[perahsaan :p] ...then, aku order la hummus ni..tapii, roti arab xde..yang ade, roti pita..maka hampa lah Mr.H yang agak cerewet ngan makanan ni..akuuu jugak yg dapat makan ape aku nak kan..best2 :D

Ok, lepas aku dah rasa hummus ni...aku tak expect pun rasa die camni sebenarnya..aku ingat die macam cheesy or masam2 dan cicah ngan roti..rupa2nye, hummus ni diperbuat dari kacang kuda eh..pastu sekali ngan olive oil..so, rasa die kacang kuda blend tu laa...oooo macam tu rupanyee...ok laa..sebab roti pita tu sedap, btw, roti walopun bukan roti arab tu, still pita yang diimport dari lubnan ke mane ntah..so, rasa die agak lain la..boleh laa..

masa nak balik tu, owner restoran tu tanye la, ok ke rasa hummus tu..aku dengan rasa tak bersalahnya, cakap 'not really'..hahaha..gile jujur..1st timer la katakan..takpe la..tapi, menurut Mr.H , hummus ni kalau kat tempat lain, sedap la jugak..ok la tu, nex time mungkin boleh try restoran lain macam kat hadramaut or rawsha tu kot..lagipun aku tak penah pegi restoran2 tu lagi..nex time la yer..

thanks to Mr.H sebab sponsor makanan tuk hari ni..lalalaa..ohhh, lagi 20 hari laaa...takutnyee...


humus yang aku makan tadi..satu set RM8.00

2 comments: