Monday, April 27, 2009

day1 part 2

padang airport

me n abah..kitorg semua singgah makan tghari di bukit tinggi..restoran gong raya..konsep makan kat restoran padang ni, dorg akan letak semua lauk2 kat atas meja nun..then mana yg kitorg makan je dikira..menarik kan..tp bnyk la..smpai pening nak plih mana satu..semuanye sedap2..huhu..

kitorg berkumpul di hadapan masjid an-nur kat pekan baru, sblm check in hotel.

menggediks di depan cermin dlm bilik hotel..hehe

sewaktu makan malam..again, mkn nasi padang..dan tgk la lauk2 tu..bnyk kan..oh ye, yang baju coklat tu, kitorg nye pamandu pelancong n baju itam tu anak saudara nye. Org2 di sini, sanagt la peramah n baik2 tau..mcm jauh la beza dr selalu yg kite tgk pekerja2 indonesian kat sini..

actually, hari pertama tu, xbnyk aktiviti sgt mamandangkan perjalanan pn makan masa yg panjang kan..just pergi masjid n check in hotel, n mkn mlm je..btw, sepanjang perjalanan tu, mmg kite terasa la different nye dr malaysia ni..jalan raya die pn kecik je..n cara pemanduan org2 sana pn masih perlu di disiplinkan..i mean, dorg kat sana x hiraukan safety on the road sgt..aku rasa kalau org yang x biasa tu, mmg agak pening kalau nak drive sendiri..hee..

ok la nnt aku smbung 2nd day pulak..

2 comments:

Lynda said...

best tak padang?apa yg menarik citer la lagi

shiela said...

lynda..padang is ok..tp yg best sbnanye bukit tinggi..hehe..nnt kite cite ape yg best kat situ ;p