Sunday, May 2, 2010

teh tarik memories..

teh tarik..hmm..selalu mengingatkan aku kat arwah nenek aku dulu..nak tau nape...hee..dulu la kan..arwah nenek ni jenis suka wat sarapan pagi..biasa la org2 tua..she is very particular bout that..presentation makanan tu pn die sgt particular tau..die siap kalau hidang makanan, guna pinggan ngan mangkuk yg sesuai semua..tak hairan lah kalau kat umah nenek mmg bnyk pinggan mangkuk dulu dan menjadi tempat persinggahan pakcik2 dan mak aku jugak tuk singgah makan..kebetulan pulak umah nenek mmg dekat kampung baru je..on the way nak g opis je kan..hee..okeh..melalut lak..back to stories..

dulu la..time tu aku baru masuk form 4..masa tu mak pak aku baru pindah ampang..tp masa tu aku lom daftar mane2 sekolah kat ampang lagi..so, aku berulang la dari kg.baru (tido umah nenek) ke selayang setiap pagi2..huhu..penat wokeh..kene bangun kul 5 semua..tp memories tu aku akan ingat smpai bila2..aku masih ingat bau sabun yang nenek pakai (sabun lux kale ijau kot)..aku ingat katil nenek yg aku tido..aku ingat setiap malam aku dengar walkman pasang kaset backstreet boys..everyday wokeh..hee..aku ingat nenek kejut pagi2..nenek memang bangun pagi gile la..mayb lam kul 4pg kot..pastu pagi2 kalau tido umah nenek, mesti dengar org mengaji kat masjid Kg. Baru tu..sbb mmg dekat gile kan..tp sayu je la pagi2 tu..seronok :)...eh, tak cite pasal teh tarik pn kan?..hee

ok la..cmni..ade la satu pagi tu..nenek telewat nak buat air..selalu pagi2 nenek akan sediakan 2 jenis air..teh tarik dan milo..so, oleh kerana nenek terlewat nak buat air, nenek suruh la cucu bertuah die ni buat kan air..huhu..aku mmg la fail kan buat air..teh tarik lak tu nenek suruh..hee..menggagau aku nak wat satu teko tu..aku just letak 1 uncang teh je..yelah, mane aku tau..pastu aku letak susu,.pastu aku tengok lain macam je kale die..sbb x jadi kale teh tarik kan..hehe.pastu aku wat lama lak tu..haha..nenek masuk dapur, tegelak je tengok..pastu die selamatkan la rasa air tu..sayang nenek :) ..hiks..maka jadi la air teh tarik yg sebena...lalala..maka aku pun pegi la sekolah dgn perasaan malas..haha..mane taknye g sekolah kul 6 kot..naik bas no 10..huhu..mencik..

ok la..sbnanye aku nak cerita..tadi aku wat air teh tarik setelah sekian kalinye..jadi woo...eli kate macam mak buat..heh heh..Ahmad Syawqi suka wat air teh tarik kat umah die..die kate die terer wat..pastu mcm mencabar aku la jugak..aku kate la arwah nenek penah ajar aku wat..hee..tak kire la..janji konsep die sama..tak susah kalau kite sedia belajar...hiks...

adakah tajuk entry aku kali ni kene ngan cerita?..hanya jauhari mengenal manikam..lalalala..ok la..see u later...buhbye..aku rindu nenek..aritu mimpi nenek..eli ckp mayb tak sedekah yassin kat nenek kot..baru aku terpikir..heee..lama tak baca yassin...huhu..A.S pn aku rindu jugak..tp die idup lagi..nak baca yassin tuk die jugak ke..huhu


No comments: