Saturday, December 26, 2009

bermain air di PD

ok..ni cerita semalam..

sebagaimana yg korang perasan kat status FB aku la kan, aku telah membuat perancangan yg tak dirancang bersama yati untuk bermandi-manda di tepi pantai..haha..

cite die cmni..dlm kul 2.00 lebey tu kan, chat2 la ngan cik yati ni..ngadu bosan2 la..tak tau nak wat ape la..last2 aku yg mmg sedia bosan ni mcm tegerak nak ke melaka...yela, saje nak jalan2 kan..tapi yati ade idea lain lak..tetibe die nak turun semban lak...oo..semban ni mmg cam kampung aku dah...so, aku cam teruja la..then, yati kate jom pegi PD nak..ley main banana boat...knowing me, aku dgr je pekataan banana boat, lagi la aku melonjak2 nak pegi je kan..haha

so, yati pun cam cakap, serius ke..hehe..sbb time tu pun dah kul 3 lebeh kot..lama gak la kitorg nak plan ni..tp semua plan dlm ym je..haha..nmpak sgt boring tahap maksima dah..dua org je pun jadi lah kan....so, ape lagi..aku pun setuju je la..dalam masa yg sama siap2 pack barang2 lagi..hee..janji kat sana kul 5 ptg..aku betolak lam kul 4 lah kira nye..sampai sana pun lam kul 5.15 cmtu..kitorg bejumpa kat teluk kemang..dan2 je..yati kate asal boleh je..macam tak caya boleh jumpe kat situ..haha...aku mmg suka je aktiviti tak dirancang ni..bestt

sampai je kitorg kat situ, haishh..ujan la pulak..ok, smlm kan, aku ade baca horoskop kat hp aku kan..die kate, aku kene plan betul2 ape aku nak wat hari tu..sbb kalau tak plan akan menyebabkan ade mende delay..haha..so, mcm kebetulan lak kan, mmg delay sket kitorg main air..sbb ujan...seb baik kat teluk kemang tu ade mcm khemah2 yg kita boleh sewa..kitorg pun lepak2 dulu borak2..walopun bedua je, tak la bosan pun..haha..

adelah dlm setengah jam jugak nak tunggu ujan benti kan...at last, dapat jugak kitorg naik banana boat tuu..huhu..gile extreme nye trip..aku ingatkan die wat lite2 je..sekali, die jatuh kan tu smpai 4 kali..adoilaa..sakit jantung aku..dah la pulak tu, jatuh kat tengah laut lak..huuhu..seriau laaa..serik kot aku nak naik lagi..abes je naik banana boat tu, tangan aku dah menggigil2..sbb aku pegang boat tu kuat sangat kot..sebab takut..hehe..lawak gile..tp puas ati la..kire, tak la sia2 dtg dari jauh and sekejap je kan kat PD tu..sbb ade aktiviti...hee..

lepas je siap2 mandi bagai, kitorang pun pegi la makan2 and borak2...kesimpulannye..sometimes aktiviti spontan camni pun bes je..tak yah nak plan2 2-3 minggu gitu..kan yati kan..hehe

ok, until now, tangan aku masih lagi tak stabil..sengal2 dah..kalau korang nak rasa kesengalan yang macam ni, silalah naik banana boat eh..price die sorang 15 hengget..huhu..

ok la..tu je aku nak cite...sekadar catatan lam diary aku...buhbye..

p/s: aku tukar balik blog add aku kepada www.chielalala.blogspot.com..tp apsal ramai cakap blog aku tak ley bukak ni..huhu..tensi laa

1 comment:

♥ LeeN ♥ said...

tiap kali aku membaca di sini, mata aku berpinau. :D haha. btw, banana boat tu memang sonok kan.