Wednesday, December 9, 2009

menyambut hari lahir syafiq yg ke 22 thn..

perhatian..gamba dibawah mungkin akan membuatkan anda terliur atau mengidam..hehe..lalala



semalam, bersamaan 8 december, adalah ulang tahun hari kejadian atau lebih glamer dipanggil birthday adik aku yg bongsu dan paling manja dan anak emak dan anak lelaki yg sorg..huhu...

so, smlm aku ingat nak pengaruh sapid suh ajak bapak aku celebrate kat somewhere else..ok, aku mmg ngengada yg semua mesti nk ikut ckp aku..well..

rupa2 nye sapid telah terlebih dahulu mencadangkan tuk makan kat tempat biasa yg dah penah kitorg mkn..iaitu kat satu restoran cina muslim berhampiran kampung pandan..aku mula2 mcm, alaaa...kat situ ke..mcm tak special kan..tp, aku tau bukannye aku nak mkn sgt..so, layankan aje..hehe

oohhh..rupa2nye dont judge a book by its cover..turns out makanan yg disajikan di restoranyg seruapagerai itu adelah taraf 4 bintang gamaknye..sedap gilo baban...haha..siap ade jual makanan cina yg aku kira kat restoran cina yg besa2 je ade kan..oo, ok, mesti korg pelik nape aku tak perasan mkanan kat situ b4 this, padahal kate selalu pegi kan..alaa, biasela..kalau mkn mlm, mkn harus yg simple2..bkn yg lauk2 nye..hehe

ok la, aku sempat snap few picture makanan yg di pesan, so, silakan...jemput makan..


ni sup tahu..sedaaap teruk kot..haha..ayat adik aku tu.,..xpaham nape nak gune terukk ;p
as i said, bukan aku nak mkn sgt, so ini lah yg aku order..mangkuk beso gak..so share2 with family..rm5/bowl

ikan jenahak masak ape ntah..di suggest oleh tokey kedai..sbb kitorg tak berapa familiar..so tnye la apo masakn ikan yg sedap disini..rm39/plate..ikut gram kot ni..ontah..

ni pun aku suka..dah 2kali penah order mennu ni..tahu goreng cili kot..hehe..ok, menu die dlm bahasa cina..mano la den nak tau..tp ade translate in english kot tak silap...hmm..rm5/plate


ni lah yg aku ckp..susah nak cari ni..shark fin soup..mmgggg sedap..feveret aku n eli since kecik2..ni gara2 penah mkn time uncle aku banjer masa kecik2 dulu..pastu dah bertahun2 tak mkn dah..semangkuk kecik ni harga RM10hengget


ade lg few yg aku maleh nak tangkap gmbanye...kesimpulannye, mkn semalam puas ati..semua pulang dgn perasaan gembira..hehe..ape nak jadi la keluarga pak dolah ni, kuat makan ;p ..so, sapid..ape azam umur 22 thn..keh keh..nak dpt 3.4 ke atas ke..huhu..mapuh bapak aku sbb dah janji ngan die nak bg blackberry kalo dpt gred cmtu....tp sbnanye takkan dapat kot...huahhaha...

eh, lupa lak nak bgtau..aku rasa restoran ni penah kua jln2 cari makan juga kot..sbb ade pluq JJCM kat situ..name restoran aku tak tau laa..sbb tak nmpak sign board die..tp senang je nak cari kat kg pndan tu..hee..tak membantu lansung info aku ;p

ok la..c u later...

1 comment:

Sharina Here! said...

gulp.
sedap.
enak.
lazat.
:P