Wednesday, December 2, 2009

Soulmate..

smlm have a little argument ngan my guy..siap emo2 lagi..when i think about it again today, fell funny pulak..haha..sebabnye, argument ni dah la tgh2 mlm okeh..kul 1 mlm lak tu..cian si coki kene buli ngan gilfrennye yg tgh emosi ;p ..suke pk bukan2..hiks..

ok, aku sbnanye misundertand kot ngan perkataan soulmate ni..pada korg la kan..soulmate ni membawa maksud ape..selama ni, aku sangka soulmate adalah teman sejiwa yang menjurus kepada perhubungan suami isteri atau pasangan yg tgh bencinta je..hee..

so, smlm aku mengalah la lm argument ni sbb hujah aku tak berkesan..siap bukak kamus lagi nk cari maksud die ko..kononnye nak convince him that aku betul..dah la tak tau eja sbb pikiran penuh kecelaruan ke hape ke..haha..yg kelaka nye die ley gelakkan pulak sbb aku tanye ejaan cmne..hehe..bengang je mamat tu..padan muke ;p ..last2 die mls nak teruskan argumant, die suh aku tdo je..huhu..he is garang okeh..

still tak puas ati, pagi2 tadi, aku dtg opis je aku google la perkataan ni...dan rupa2nye pandangan aku kurang tepat..so, here is the meening..

WHAT IS A SOUL MATE?

Most of us will define soul mate as a life partner we're in love with; someone with whom we're connected spiritually and sexually. This is a romantic view of a soul mate and might better be spelled as "sole mate."

The dictionary definition of soul mate is "One of two persons compatible with each other in disposition, point of view, or sensitivity" and "someone for whom you have a deep affinity." (Source: Dictionary.com) This broader definition opens up the possibility of applying the soul mate principle to a variety of people in your life.

There are lots of people you share common interests with. You like the same music and hobbies, you hold similar jobs, you have the same sense of humor. A soul mate has all these attributes but represents a deeper, more spiritual connection.

According to Greek mythology, our ancestors originally had two heads and four arms until they angered the gods and were split in two, condemning humans to a lifelong search for their soul mates. Maybe that's why so many of us are looking for someone to make us feel complete.


ok, boleh diterima la kot explanation ni..huhu..takuuuttt...

p/s: sesekali aku ngengade ape salahnye..ya tak..huahaha..

4 comments:

ali said...

hhahahaha guys always right...

tas said...

fahaman aku pun sama mcm ko gak slama ni ghupernyer...huhu!!!

shiela said...

ali; haha..not always..sometimes je ;p

tas; tu ar kan..kene bnyk belajo lagi ni..hee

olin said...

takyah pk lah soulmate ke tak... dh kawin nnt kompem ada gado nye... hahahaha... tak kemana ayt "soulmate" tu.