Sunday, February 20, 2011

Baked Meatball Cheese

asik wat entry melawa je kan, ari ni aku wat entry masak2 ek..hee

Tadi, aku rasa lapa gile..pastu nak kua macam malas..plus, asik makan kat lua je..rasa macam looser lak..hehe..ye la..duit pun takdo ni haa..so, bukak peti ais tadi, nampak lah ade meatball frozen tu, tetibe ade lak cheese mozarella yang mak aku beli lama dah..sebab die nak suh aku wat roti tuna baked yang penah aku wat dulu..heh heh..aku baked2 n cheese nye makanan memang la aku terer kan ;p..

so, tengol bahan2 tu, tingg..dapat idea..nak wat lasagna, mcm leceh kan..nak letak keping2 lasagna lagi..maleh..so, aku decide wat baked meatball je la..alaa yang macam kat pizza hut tuuu..bukan susah sangat nak buat..eceh..

bahan2 aku guna adelah, cheese mozarella, meatball forzen, sos spageti original kimball, tomato puree (saje aku nak lebeh rasa tomato), bawang besar yang kuning tu, dan aku saje letak daun ketumbar..

caranye, goreng la meatball dulu, pastu tumis bahan2 bawang, sos..dan segala mak nenek mcm wat sos spageti tuu..pastu letak dalam corning ware/baked nye mangkuk tu..dan taburkan ngan mozarella cheese yang telah aku parut..hehe..so, panaskan dalam oven, td aku baca kat tenet die nye suhu lam 190deg..masa die tak cakap..aku main agak2 je..tgk dah kuning2 tu, angkat je la eh..so, here the result..


tengah tunggu die masak..heh heh..oven baruu 1st time guna..ni aku dapat free sbb cabutan bertuah ari tu..remember..klik sini

kejap je masaknye..ni hasil..sedapppp...nyum nyum..jadi la kirenye..hee

ok lah itu aje..bye bye..

9 comments:

Fakrul said...

Salam,

Makan tu makan gak, kesihatan kena jaga okeh hehe..

actually nk promote pakej simpanan + perlindungan + pelaburan.

Lanjut di www.greateastern-takaful2u.blogspot.com

TQ : )

shiela said...

baik lah..hehe..:)

abbi balqis said...
This comment has been removed by the author.
LeeN said...

shielaa.. nnt nk dtg umah aku ko bawak mende ni tau. :D time kasey.

ELLY said...

sedap2...nnti leh wat lg....aku nak pizza tuna yg ko wat aritu...huhu

shiela said...

leen; haha..kene la dtg umah akuu..baru leh wat ;p

elly; asik aku je msk tuk ko..ko xpenah pun..huhu

abbi balqis said...

Menarik tuh.. just gambar mcm tak clear.. betul ke meatball tu. skali tgk macm telur masak pedas... hhehehe.. jangan marah..

AisYah said...

sedap nya shila..saya mahu...

shiela said...

daus, meatball la tu..yg kuning2 tu cheese..heh heh

sha; not bad la..aku mkn xyah letak cili sos ;p