Saturday, February 19, 2011

ukur baju di badan sendiri..

google

kata pepatah..ukurlah baju di badan sendiri...maksud die..pakai baju ikut saiz sesuai ngan badan sndiri..haha..okeh2..sebenanye tujuan utama nak cite ni adalah..masalah aku nak cari baju yang saiz sesuai la..

sejak dari kecik, aku mmg ade masalah ni..kalau dulu2, badan aku mmg besar dibandingkan dengan rakan2 sebaya..mmg payah nak cari saiz besar..melainkan pakai t-shirt biasa je..tu pun, mmg stok2 brand BUM tuh..ohh, tu zaman remaja lah kan..zaman remaja kan selalu nye zaman nak melawa kan..tp aku tengok aje lah..sbb setakat mane je pun nak melawaa..dah baju susah nak cari time tu..booo,...

Tapi kan, korang perasan tak..zaman sekarang ni, lagi senang pulak nak cari baju besar2 yang trendy and lawa berbanding baju yang saiz kecik2 ni..huhu..pulakkkkk...ade kah aku mmg ditakdirkan untuk sentiasa ketinggalan zaman?..huhu..

contohnye macam tadi lah..pegi jalan2 kat ampang point..masuk kat reject shop..dulu2 tu la pun kedai kegemaran aku..sebab baju2 die mmg macam2..pastu bnyk jugak saiz besar2...hee..ok balik ke cerita, banyak jugak la aku try baju tadi..macam lawa2 lak..sekarang ni, aku suke jenis baju blouse yang labuh2, kain cotton..not too thight n not too loose..bnyk jugak choice tadi..tapi, tulah kan..saizzz lah masalah sket..huhu..aku kalau blause2 selalu saiz s/m ...hee..tp tadi bnyk yg m ke atas..dan m kat situ mmg besar..huhu..tp seb baik ade lah..dapat la beli..murah giteww..

mmg susah la kan..especially kalo aku nak cari baju kurung ready made..adoiii..semua saiz m tu mcm tak padan je la..besar sket..hee..nak gemuk kan badan sket lagi, rasa sayang..sebab aku duk pikir, penat2 tau lebih 5 tahun nak kurus cam ni..penattt gile..syg la pulak nak naik..haha..whatever ;p ..

ok lah tu je aku nak cite...skrg nak tuka imej lah..nak masuk 30an ni, saya nak tuka imej jadi macam sopistikated sket..haha..mcm ala2 siti nuhalija or mane2 pembaca berita tv tuh..kelaka tak..lalala..

eh, korang perasan tak, perempuan zaman sekarang kan, makin usia meningkat, die macam makin lawa lah..ape rahsia dorg ek..by the way..skrg sedang mempertingkat kan lagi penjagaan wajah dengan menambah produk penjagaan muka..saya sekarang sudah ade serum, toner, krim mata, night moisturiser, day moisturiser, dan macam2..huhu..tu pun penat okeh..nak tido mcm2 kene pakai..tapi ade lah perlu untuk jangka masa panjang kata kau ;p..semua produk adalah dari Safi Rania..jenama yang aku percayai sejak zaman universiti lagik..hee..

bye..

p/s: perempuan dan kecantikan tidak dapat dipisahkan..tapi biarlah bersederhana..ngee

4 comments:

LeeN said...

untung ko rajin nak tepek segala jenis cream kat muka. aku sekadar olay total effects sahaja.. kekekeke. itu pun malam sahaja.. kadang2 aku pakai madu kat muka. tu je lah rutin aku. lain2 takde. sempoi n jimat kannn.

shiela said...

itu pun boleh jugak..asalkan ado..haha..aku sblm ni pun just moisturise pagi2 je..mlm xletak pape pun..sbb aku pikir, mcm rasa tak bes je x protect mlm, aku try la beli ni sumer..produk ni tahan makan bulan jugak tau..so, boleh la budget 3bulan sekali ke kan..sbb tu aku pun pilih produk yg affordable lah..hee..aku rasa kan, muke aku kene ngan safi je..kalo lain2 tu nnt muke kering..huhu

AisYah said...

Shil, aku pun sama je macam leen. Sempat tepek olay je kat muka ni. Dah nak masuk 30 an ni baru nak sibuk pakai eye cream. Tapi,nak pakai mask segala..mmg tak lah. Sampai mask Kose aku tu dah expired. Mmg tak sempat.

shiela said...

aku mask tu, sebulan sekali jek sha..tu pun pakai st. ives..korang jugak yg kenalkan kat aku mask tu..terus aku suke..mud yg ijau tu..hehe..aku keje kat KL sha..banyak pencemaran ;p ..pagi2 dah kene asap bas..camno..