Wednesday, February 23, 2011

master?..

semalam borak2 ngan coki...ngadu2 la..how much aku sukeee sangat nak keje jadi PTD (pegawai tadbir diplomatik) ngan goverment..tapi tak layak..isk2..pastu aku wat suare cedih2..sian kan..kite nak die tapi die tolak kite mentah2..camtu lah..mencikk..suddenly, coki kate, amek lah master..then aku terpikir..betul jugak kan..amek master yang senang2 pastu dapat result best sket..pastu apply lagi keje gomen..huhu..tapiii..memikirkan nak masuk belajar balik?..aduhh..macam takkk jee..ari tu aku nak abeskan degree pun macam semput2..sampai aku macam fobia lah nak stadi..haha..boleh..

maka jadik nye..balik la aku keje jadi engineer which is cita2 aku yang utama satu masa dulu..tapi aku mcm dapat membayangkan mcm mane endingnye nanti..aku tak paham nape org boleh nak megah2 bile cite anak die jadi engineer..padahal, ape sgt la keje engineer ni..kecuali die keje top management ke kan..mmg la time belaja tu susah..kire macam bile kite pass tu, mcm wahh terernye aku..haha..tapi dalam job hunting, engineer ni antara yang susah nak dpt keje kot..ke aku je rasa cmtu..hmm..kalo aku ade anak, aku tak galakkan kot die jd engineer..haha..mungkin aku nak suh die jadi chef ke, or marketing ke..mcm sapid..or ekonomi ke..nnt senang die nak masuk keje PTD..mak xdapat jd PTD, anak jadi pun ok lah...hehe..okeh aku berangan..ntah bile2 la tuh :p

ok la..tu aje..chow

5 comments:

AisYah said...

pada aku engineer gah pada nama. Mungkin untuk buat duit yg byk, susah sikit tapi bila dah dapat taraf PE rasanya okay kut.
Anak2 aku pun aku takmo drg jadi engineer, buat pening kepala je (been there done that), aku nak sorang jadi accountant, sorang doctor, sorang lagi (kalo ada) jadi lawyer..hahahha

shiela said...

haha...kalau ade anak ramai, aku nak sorg tu, keje biase2 je supaya nnt sudah tua, ade la yg duk sama ke..or dtg jenguk ke kan..sbb lazimnya keje yg bagus2 selalu org tu akan bizi dan mcm xde masa sgt..huuu...

LeeN said...

jauh pikiran kome bedua... hahahaha.. :)

shiela said...

leen..melentur buluh biar dari rebung nye..hehe

LeeN said...

saye setujuw..!