Sunday, February 27, 2011

Kek Tiramisu With Love..hiks ;p

Hari ni adelah tak buat ape-ape..kind of bosan jugak..tapi bangun lambat..so takde la rasa masa tu lambat sangat berjalan kan..

Tetibe hari ni terasa nak buat kek tiramisu..sebab hari tu borak2 ngan coki..tanye la kek ape die nak aku try buat..haha..tetibe die kate kek tiramisu..aku pun tak tau mane die tau pasal kek nih..sebab selama ni xde la aku tau die suke makan kek ke ape kan..hehe..aku lak ingat macam susah sangat je wat kek tu..sebelum google la..so aku cakap, alaa..kek tu cam susah jek..tapi aku rasa tak puas ati..sebab ni macam cabaran jugak la..so, aku pun try google..tengok2 resepi paling sonang..jeng jeng jeng..turn out, rupenye tak la sesusah mane hek kek ni..siap boleh beli kek instant lagik..pastu modified jadi kek tiramisu..wakakaka..maka jadinye hasil begini lah ye..tapi coki tak dapat la rasa..huhu..ciann die..

rupe kek aku yang comot momot..hee..masa ni lom masuk peti ais..ingatkan tak jadi sebab aku tengok cheese tu macam cair sket la..aku tak pandai nak pukul whipped cream ngan cheese sampai kembang...huhu..

dalam die..nampak layer tu..yang coklat2 kat tengah tu adelah nescape yang dicurah atas kek instant tersebut..heh heh..mak aku tak caye aku wat sendiri..die ingat aku beli kat kedai..maksudnye jadi la aku wat and sedap..tapi setakat ni baru mak aku je yang rasa..abah n apid tak rasa lagi..huhu..ohh.bile da masuk peti ais, baru rasa die macam sebati and mak aku kate mcm kek eskem lak..weee

btw, resepi aku follow kat link ni..cube la try..super simple..hehe..nicee...ok la..ape pojek next week lak ek..ade cabaran baru tak..hehe..



1 comment:

ELLY said...

aku dah rasa...sedappp...wat la lg...hehe