Wednesday, November 18, 2009

kite makan sate..yeaaa

smlm kan aku kate nak g makan sate kat kg pandan kan..hmm..nama restoran tu sate station..tak tau la korg penah dengar ke tak..aku tgk ade jalan2 cari mkn nye cnderahati tegantung kat situ..maknenye penah kua tv la kot....

aku tau kewujudan restoran ni pn sejak awal thn dulu la kalo x silap..sbb tgk ramai org park2 kat tepi jalan kan..n intai2 tgk restoran ni cm pelik je..sbb die mcm kawasan rumah..walopun cmtu, kitorg tak la cuba nak pegi pn..aku je yg beria2 nak ajak g situ..tp sorg pn x beminat..hee..mayb tgk kawasan situ bnyk indon maka mcm was2 nak g..yela, kawasaan kg pandan kan mcm tempat ramai org indonesia tinggal kan..

tp rupa2 nye jangkaan tu meleset sama sekali..mula2 dulu mak n abah aku la yg pegi..dorg kate sate die sedaapp..berasa laa..n makanan lain yg ade, mee rebus..pun sedap gak..oh, ok..nak habaq mai kat korg laa..kat situ hanya ade 2 menu saje eh..mee rebus n sate saje..smlm mak aku tanye nape tak pelbagaikan..dorg ckp, mmg tokey die xnak sbb nak jaga kualiti makanan..ye la, kalo bnyk2 mknn tp tak sedap x bes gak kan..

aku lepas dgr2 cite ttg kesedapan sate tu dari eli n parents..maka bln puasa ari tu, aku pun cuba la kan..tp bln puasa tu secara bufet..so, mcm tak feel sgt la..

smlm baru feel betul2 sate kat situ..mmg sedap..sate die besa2 n rempah2 die berasa la..sate daging tu pn moist je..mayb korg boley la try pasni eh..n jgn lupa jugak try mee rebus die..yg tu mmg da bomm..plus, kalo ko nak feel2 makan mcm kat lm umah kampung, boley la ko naik atas umah die n duduk bersila..kat lua pn ade je kerusi n meja..tp aku cm tertarik nak duk dalam laa..heh heh..

jom layan gamba..ceh, sempat aku snap2 pic kan..


sambil2 nak tunggu makanan sampai, mak aku layan dulu album gambar yg dorg mmg letak kat tepi pintu tu..mak aku ckp nak tgk siti nurhaliza..hee


ni la antara gmba siti ngan datuk K yg penah dtg kat restoran ni..

sate pn sudah smpai..bapak aku order 15 ayam, 5 daging, 1 hati kot..presentation dorg mmg letak lam nyiru mcm ni

dah nak abes mkn..eli gediks.hehe

gamba aku mesti ado kan..lalala


ok..daa..buhbye..dan selamat mencubaa :D..

3 comments:

tas said...

uishhh...aku mcm teringin je tgk sate ni. kat mana wei area kedai die ni. aku nkpi la. hehe!!

shiela said...

dekat ngan kg pandan tu..dekat je ngan galaxy ampang..tepi jalan je weh..

puanrazma said...

dappp nyer satay!!!