Sunday, November 1, 2009

hajat tercapai..


hi kawan2 ku...hari ni hari ahad bersamaan 1 november 2009...ape ade ngan tarikh ni?..
haaaa...hari ni dlm sejarah la kan..buat pertama kalinye aku telah mempunyai laptop sendiri setelah sekian lama duk ngidam n usha org lain punya kan...hehe..happyyy sangattt..walaupun tepaksa berhabis duit...huhu..tu part yg menyakitkan la..heh..

sebenarnye aku tak la merancang pun nak beli laptop ni hari ni..tapi oleh kerana dah berjalan dekat2 pavillion bukit bintang tu ngan eli n ajaq...pastu budak 2 org tu duk tanye2 nak g mana lepas ni ek..hehe..aku pun ntah camne tibe2 dpt idea nak ajak dorg pegi tgk laptop...ajaq yg mmg pakar komputer, telah mengajak kami ke low yat sahaja...maka, dgn meredah hujan lebat..actually naik kete la..hiks..so, kitorg terus ke low yat tu la..aku pelik, aku mcm tak penah pun pegi sana sblm ni...baru aku tau tu mmg syurga komputer la..gile hebat woo..sblm2 ni kalau nak beli2 komputer just pegi kat imbi je..rupanye, low yat lg best kot...

pencarian laptop ni, tak lah susah mana..sbb aku mmg dah target nak beli model ape dan bentuk cmne kan..so, tgk2 harga, tgk2 jugak model lain..tp still bekenan ngan model yg aku nak tu..hehe..smpai ajaq kate senang gile aku beli laptop...nak tgk cmne rupe laptop aku?..jeng jeng jeng....
taraaa...yer, aku telah terpengaruh ngan laptop berjenama dell model inspirion ini..sbbnye hanye satu..aku sgt suka kale merah itu...hehe..im in love...muah2..mlm ni tdo ngan laptop baru la nmpak gayanye ;p

aku sbnanye dah lama gile takde komputer sendiri..selama ni online kat opis or share2 eli punye komputer je..last aku beli komputer masa aku 2nd sem diploma kot..lamaaaa gile la..mungkin thn 2001 cmtu...so now, aku akan jaga ini harta smpai selama yg mungkin..oo..aku mmg seorg keeper..maksudnye, kalau aku beli something like handphone or ape2 je la kan, aku mesti guna smpai lama2..i just lurve my harta..heh..sume org pn cmtu kan ;D

ok la...ni pn 1st entry aku ngan laptop baru..haha..poyo gile..mayb i should gv a name for my lappy..ape name yg best ek..hmm..bucuk ke..haha...ok la..buhbye...

hep2 sblm itu, aku nak tunjuk muka happy ley ;p

hari ni jugak aku rasa diri aku sangat comel...haha...tu ayat xley bla ;p


2 comments:

^einav^ said...

waaaa!!! dh beli laptop!! aku pun dh plan nk beli gak tp nk beli yg size kecik jek sbb dh ade yg standard size tuh...tp bila la agak2nya ek nk beli...kena kumpul duit dlu

shiela said...

smlm aku tgk yg kecik tu around RM1300++ laa..ok gak..aku bli stdard sbb mmg xde lappy lg..heh..