Monday, November 16, 2009

Sabtu yang lepas..

Sepanjang sabtu yg lepas, sebagaimana yg aku ade update kat plurk or fb tu kan, aku mmg keluar rumah dari tghari smpai tgah malam okeh...puas hati..huahaha...walopun aku hanye menempel kat eli n ajaq tuk bawak aku jalan2..hee..alaa, kalo xde aku, mesti dorg tak meriah nak g jln2 kot ;p

ok la..meh aku cite serba sedikit..hmm..sabtu lepas, kan kat pwtc tu ade pameran kerjaya dan pengantin..haha..ok, kelaka tak kat satu tempat tu ade 3 event yg bersangkut paut, 1st, convocation open univ. pastu pameran kerjaya pastu pameran pengantin..haa..so, aku wat conclusion mcm ni..mula2 kite grad, pastu lps grad mesti nak cari keje, lepas dah stabil keje sume mesti la pulak nak bekahwin kan..haha..boley ;p ..so, semua tu dikumpulkan kat lam satu bangunan..xyah nak g jejauh..oo..aku merepek eh..

well, pameran kerjaya tu ok la..tp aku rasa fokus dorg kat budak2 fresh grad..ramai gile org ok..knkdg kesian la tgk org2 nak cr keje ni..ntah ape la dorg pk kan..hee..serius, kesian..walopun aku pun masih mencari keje jugak..ye la..mesti la susah kan nak cari..dorg pulak mcm naif je tgk..yela, budak baru nak kenal dunia pekerjaan kan..mesti high expectation..and u know what, aku rasa la kan, most of them nak cari keje yg bidang engineering ni..

i hate that 'engineer' words..huh..bunyi nye mcm bangga je..tp sbnanye nothing..engineer bagi aku hanyelah pencacai yg dipijak2 org je..haha..bodo..tetibe aku nak emo ;p ..sori2 sbb keluarkan kate2 kesat disini..hee..lalala

ok la..lepas je pameran kerjaya..we move to pameran pengantin lak..since eli n ajaq pn dah semakin hampir ngan hari disaster bahagia dorg..hee..so, saje la nak tgk2 n survey2 ape promosi or pakej2 yg ade kan..ye la, ni 1st timer, xde experience okeh..pening2 dah eli aku tgk..aku lak syok je duk tgk2 sbb best je kot..bnyk mende cantik..ade baju2 pengantin, ade cake (sempat tester kek coklat), ade gak pelamin..ade juga persandingan olok2..yg ni mmg kelaka..aku telah menyaksikan pesandingan olok2 oleh one of the blogger yg aku selalu baca gak blog die..haha..so sempat gak aku mengambil gambanye..hiks..jgn marah ;p ..btw, baju yg dipakai lawa n sweet je warnenye..

gamba diambil dgn camera hp aku..blurr sbb aku time ni aku pk2 nak amik ke xnak..haha

sbnanye time ni eli n ajaq tgh duk lepak kat satu booth tu..lama sgt smpai aku mcm boring lak nk dgr..sekali aku dgr bunyi2 kompang..aku rs mcm teruja la nak tengok kan..ohh..time ni aku sempat lagi update kat fb ckp aku kat pwtc..hehe..thanks to wifi provided di sana..aku boleh berupdate even im on the move..ok..tu statement poyo ;p ..


lepas je membuangkan masa kat pwtc tu, kitorg move to klcc..agenda nye nak makan n tgk wayang..tp sayang di sayang sbb cerita yg kitorg nak tgk iaitu 2012 tu, sgt penuh org okeh..so, end up kitorg makan saje..n eli ckp nak balik terus je lps tu..

then..si razaq cinta hati eli tu tak puas hati sbb eli kate nak balik..so, kitorg test tgk kat mbo kat ngan umah tu lak..tp still full house jugak citer ni..again, eli decide nak balik je..tp si razaq, dgn gagahnye jugak..ajak lagi pegi kat jusco balakong tu..gigih betul budak nii...aku lak mmg sokong je..dah aku mmg kaki jalan kan..haha..eli pun ikut je la kan kehendak kitorg..lalala...so ke balakong la kite eh..

again, kat balakong pn full jugak okeh..tp atas kebijaksanaan eli dan ikhsan tukang jual tiket tu..kitorg berjaya jugak dpt tiket..yey..!! sbb ade org book tak dtg lagi..n time booking dah exceed...tp aku tepaksa dipisahkan ngan eli la sbb aku kene duk ujung..eli n ajaq duk tgh....ahh, lantak lah..janji aku ley layan cite tu ;p..maka, dptlah kami menonton cerita yg digembar gemburkan oleh org ramai itu..

nak riview ke ek cite ni..hmm..aku bg 4 1/2 bintang la..best okeh..tp jalan cerita tu, maleh aku nak cite..sbb mesti ramai tak tgk lagi kan..mesti nak surprise kan..haha..g la tgk eh kawan2..bebaloi2..

di bawah ni gamba2 yg kami ambik sementara nak tunggu2 time cite tu..pstt, tau tak, kat sini pun ley terserempak ngan bloger yg aku cite tadi..boley..haha..ceh..tetibe aku nak kecoh2 watpe kan..

k la..itu je la kot cite sabtu aku..kesimpulan..hari tu adelah best sbb terisi ngan aktiviti2 sosial..hee..tq to eli n abdul razaq sbb bwk aku jln2 bersama...yeyehh :D


ruang legar di hadapan wayang ade kerusi2 tuk duduk menunggu..


me n eli accidentally wearing the same color that day..eli nmpak tinggi sbb pakai baju baru..hehe..piece..



2 comments:

olin said...

perghh... untung ko ajak... dpt ipar sporting giler!!!... dh lama tak g mines.. huhuhuhu

shiela said...

tu la kan..ipar mmg sporting gile dah ni..haha..