Friday, November 20, 2009

picture speaks thousand words :p

adei..penat laa nak upload gamba..huhu..takde ke yg lebeh simple cara penguploadan nye ek..hmm..ok..jom tgk..aku letak caption sikit2 je eh..

ok, amoi ni dari vietnam..aku amek gmba ngan die sbb die pakai bj tradisi negara die..saje je la aku amek kan..hehe..lihat pinggang ku..lebeh lebar kannn...

korg mungkin akan paham lukisan yg ini..veeryy the obvious..haha..aku amek gmba ngan lukisan ni sbb ia melambangkan bahawa aku seorg mechanical engineer..xde seni lansung ;p

aku suka lukisan yg ini sbb ade bentuk love and warna hijau...n ade sikit2 pink..ok, aku sbnanye penggenar warna..bukan lukisan..

ni aku rs lukisan yg buruk sbb aku benci lak tgk gmba pmpuan yg baju pink tu..n aku rs lukisan ni mcm xde arah tuju..mula2 ade unsur purba sbb ade gamba patung yg slalu ade kat rom sume tu kan..n tetibe lak ade gamba pempuan yg zaman akan dtg..mcm katun..superhero mungkin..so, whats the point?..ying n yang?..abes tu ape fungsi si buncit di tengah tu..haha..mungkin pelukisnya ade identiti kompleks..sbb tgh kering idea..sesuka ati aku je ;p..uppss..sorii

arca ni aku sukaa...tajuk die 'kissing"..straight forward la maksudnye..ohh..ia diperbuat drpd bronze..


antara tetamu2 yang hadir..


antara pameran lukisan lain yg menarik dari pelbagai negara asia..


ok..selain yg aku tunjukkan kat atas ni, ade baaanyak lagi la lukisan2..kalo korg berminat pegi la tgk eh..mungkin juga boleh dijadikan sebagai aktiviti di hujung minggu..dan sempena cuti sekolah ni..boleh la bwk anak2 ke..sekurang2 nye boleh memupuk minat terhadap kesenian..kot2 ade masa depan bebudak tu nak jd artis ke kan..hee..boley kaye ape ;p








2 comments:

puanrazma said...

beshhh nyer dpt gi tgok event cm gini!!!

huhuhu..xpenah pegi..

shiela said...

keje kat kementerian penerangan mmg akan ade je event yang dorg suh jadi wakil..hehe..tu yg best..